Üdvözlet!

Üdvözlet!

Üdvözöllek kedves Olvasó! Úgy éreztem, muszáj kibeszélnem, pontosabban "kiírnom" magamból azon gondolatokat, melyek az utóbbi években foglalkoztatnak, és amitől gyökerestül megváltozott az életem.
Ezt legelső sorban "Őcukiságának", Bence fiamnak köszönhetem, aki 2010. október 20-án - és már előtte 9 hónappal - a részemmé lett, aki megtanított a feltétel nélküli szeretetre, soha nem tapasztalt boldogságra.
A felé irányuló anyai érzéseim, gondoskodásom, és egyértelmű függőségem indítottak arra, hogy megosszam tapasztalataimat, ötleteimet, érzéseimet Veled, kedves Látogató.

Kívánom, hogy érezd át felhőtlen örömöm a rövidebb-hosszabb történeteink olvasása által.
Köszönöm, hogy itt voltál, visszavárunk :)

2011. október 1., szombat

minden játék és játék minden...

"fiser prájsz"? ugyan már!
Röviden felsorolom gyermekem aktuális kedvenc játékait:
  1. kis kosárban 9 vadgesztenye 1 szem dióval kiegészülve
  2. műanyag üdítős flakonban száraz bab, lencse - csörög-zörög
  3. cipős doboz, mint kis kincsesládikó: fakanál, poháralátét, cdborító, cipőfűző, régi leharcolt mobiltelefon, vadonatúj de nem működő távirányító, cumilánc és a babakocsi egy olyan tartozéka, aminek amúgy semmi értelme
  4. vesszőkosár, mint nagy kincsesládikó: karácsonyi fém dobozka, vitaminosflakon, egy újabb felesleges tartozék egy másik babakocsiról, kozmetikai katalógus, állatos könyv, hűtőmágnes, szilikon keverőkanál, habverő, zacskó, nagymamám kötött edényfogója, papír ajándéktasak, műanyag flakonok
  5. ja, és majdnem elfelejtettem az idegen szavak szótárát, obádovics-féle matekkönyvet, samuelson közgazdaságtan könyveit (ami nem is tudom, miért van meg...)
További hasznosnak bizonyuló tanácsok:
  • tanácsos minden olyan polcot átrendezni, amit a gyerek elér - mégpedig úgy, hogy lepakoljuk a tiltott kincseket, de helyette elhelyezünk néhány olyan számára értékes darabot, aminek megszerzése mégiscsak sikerélményt okozhat (egyelőre így próbálom távol tartani az oly' becses szakácskönyveimtől)
  • ha elöltöltős mosógépünk van, üzemszünetben abban is elrejthetünk egy-egy plüss állatot, hogy legyen mire vadászni
  • fiókokba rejteni kincseket - a szobájában van egy kis falra akasztott polcocska, három kis fiókkal; persze felmászik rá, és kiráncigálja a fiókjait, amiben minden alkalommal újabb és újabb meglepetés rejtőzik :)
Egyértelműen azt vettem észre, ha hagyom, hogy piszkálgassa a dolgokat - biztosítva persze, hogy semmiben ne tudjon kárt tenni, beleértve saját magát - akkor előbb-utóbb már nem lesz számára annyira érdekes és békén hagyja.

DE!!!! Természetesen nincs az a kreatív szuperanyu, aki 5-10 percnél tovább le tudna egyedül kötni egy 1 éves gyereket, hogy az ne ráncigálja a nadrágunkat, hogy ne akarja vezettetni magát keresztül a lakáson és vissza, hogy ne mutogatná sorra az összes mesekönyvét aprólékosan - de ne kezdj el mesélni, felesleges, nevezd meg a szereplőket és utánozd a hangjukat :) vagy játszd el két plüssállattal a csillagok háborúját, vagy a micimackót, tök mindegy :):):)